Çiftçi Belgesi ÇKS sertifikası nasıl alınır? Çiftci sertifikası edevlet üzerinden mi alınır? Çiftçi adayı, tarım arazisinin bulunduğu il veya ilçenin tarım birliği tarafından verilen tarım sertifikası almak için öncelikle forma e-devlet sitesinden arama yaparak veya “Çiftçi Kayıt Formu” yazarak ulaşabilir. İşte tüm ayrıntılı detaylar…

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilerin kayıt altına alınması için oluşturulan bir tarımsal veri tabanıdır. Devlet, toprak işleme, ekim ve hasatla uğraşan çiftçilere birçok yardımda bulunuyor. Bu teşvikler için çiftçilerin tarım sertifikası gibi belirli şartları ve belgeleri sağlaması gerekiyor.
Peki, EQS nedir ve ne işe yarar? ÇKS belgesi nereden ve nasıl alınır? 2023ÇKS belgesi almak için şartlar ve yenileme prosedürleri nelerdir?
Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi nedir?
Devlet, genç çiftçilere olumlu teşvikler sağlamak için gerekli birçok adımı attı. Bu adımlardan bazıları; hibeler, teşvikler, düşük faizli kredilerdir. Tarım sertifikası nasıl alınır? Çiftçi adayı, tarım arazisinin bulunduğu il veya ilçenin tarım birliği tarafından verilen tarım sertifikası almak için öncelikle forma e-devlet sitesinden arama yaparak veya “Çiftçi Kayıt Formu” yazarak ulaşabilir. internet. Çiftçi başvurusu çıktısını alıp doldurduktan sonra İl Tarım Müdürlüğü’ne bizzat başvurur ve yönetim kurulu tarafından detaylı olarak incelenir. İnceleme sonrasında görüş olumlu ise adayın kayıtları aktif hale getirilerek çiftçilik belgeleri kendilerine iletilir.
Şimdiye kadar, üç tür kayıt vardır:
Toprak sahiplerinin başvurusu,
Toprak kiralayan kimselerin başvurusu,
Toprak birinci dereceden yakınlarına ait olan kimselerin başvurusu.
ÇKS BELGESİ NEREDEN ALINIR?
Bu belge e-devlet üzerinden alınan bir belgedir. E-devletten giriş yapılarak bakanlıkça belirlenen ilgili formun doldurulması ile bu belge oluşturulur.
Daha sonra oluşturulan bu belge ile bağlı bulunulan Tarım İl Müdürlüklerine başvurulur.
E-DEVLET ÇKS BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ